Buhalterinė apskaita – samdyti įmonę ar buhalterį?

Buhalterinė apskaita – samdyti įmonę ar buhalterį?

Buhalterijos sprendimaiNorint, kad įmonės finansinė veikla vyktų sklandžiai, reikia samdyti buhalterį arba įmonę, pavyzdžiui, buhalterine apskaita vilniuje patikimai atliks darbus už jus. Vis dėl to, čia sutinkame įmones, kurios pasidalina į dvi stovyklas. Pirmieji pasisako tik už buhalterio samdymą ir darbą įmonėje, o kiti pasisako už tai, kad buhalterio nereikia, o geriau visus darbus patikėti buhalterines paslaugas atliekančiai įmonei. Kurie teisūs?

Kodėl buhalterinės apskaitos vedimas toks svarbus? Nereikia klaidingai manyti, kad buhalterinę apskaitą reikia tinkamai vesti tik dėl to, kad laiku būtų sumokėti mokesčiai valstybei ar būtų išvengta baudų. Buhalterinė apskaita svarbi ne tik tuomet, kai reikia apskaičiuoti atlyginimus. Nesuklyskite, apskaičiuoti ir išmokėti atlyginimus bei laiku pateikti duomenis valstybinėms institucijoms, bei teisingai apskaičiuoti ir pervesti mokesčius – labai svarbu, tačiau tai dar ne viskas. Kruopščiai vedama buhalterinė apskaita prisideda prie įmonės sėkmės ir vystymosi, o tai labai svarbu. Tiksliai suvedus pajamas, išlaidas, išsikėlus finansinius tikslus ir tinkamai viską suplanavus, galima tikėtis finansinės sėkmės. Tam, kad įmonės finansai būtų tinkamai vedami, reikia, kad šiuos darbus atliktų savo srities profesionalai. Tai buhalteriai, apskaitininkai ar finansininkai. Didelėse įmonėse yra visų sričių specialistai, o mažose gali būti tik, pavyzdžiui, buhalteris arba buhalteris ir apskaitininkas. Geri specialistai labai vertinami, o įmonės tik tokių ir nori. Tiesa, ne visuomet reikia samdyti darbuotojus, kurie ves buhalterinę apskaitą, juk galima kreiptis į įmonę, kurioje dirba šie specialistai.

Dažniausiai mažos ar nedidelės įmonės kreipiasi į buhalterines paslaugas teikiančias įmones, nes samdyti buhalterį, apskaitininką ar finansininką, jiems tiesiog neapsimoka. Kreipiantis į įmonę galima gauti puikias paslaugas iš skirtingų sričių specialistų. Tiesiog norint apsispręsti ar reikalingos buhalterinių įmonių paslaugos, ar verčiau samdyti buhalterį, reikia apskaičiuoti, kiek kainuos darbo vieta buhalteriui. Čia reikia įvertinti viską: atlyginimas su mokesčiais t.y., kiek kainuos jums darbuotojui mokėti atlyginimą, darbo vietos įrengimas pradedant kėde, o baigiant buhalterinės apskaitos programa. Nepamirškite ir seminarų bei mokymų, kuriuos buhalteris turi nuolat lankyti, jie taip pat kainuoja.

Buhalterinė apskaita labai svarbi norint užtikrinti sklandų įmonės darbą. Tam, kad tinkamai būtų atlikti su tuo susiję darbai, reikia, kad juos atliktų kompetentingi specialistai – buhalteriai, apskaitininkai, finansininkai. O ar tai bus samdomas darbuotojas, ar kreipsitės į įmonę – priklauso nuo jūsų įmonės dydžio, galimybių ir norų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *